• Part of
  Ubiquity Network logo
  Join Mailing List

  Read Chapter
 • No readable formats available
 • Liefde: De deugd die groener is geworden

  Elisabeth Hense

  Chapter from the book: Sterkens C. & Hübenthal C. 2023. Zeven hoofdzonden en een paar deugden: Theologische inzichten voor het alledaagse leven.

   Download

  De deugd van de liefde is steeds opnieuw vertrekpunt voor maatschappelijke vernieuwing geweest. Ze stond bijvoorbeeld aan de wieg van ons zorgstelsel en onderwijs. Kan ze nu ook van betekenis zijn voor een betere omgang met het milieu? In dit hoofdstuk wordt betoogd dat de deugd van de vergroenende liefde in Nederlandse kerken en kloosters alsook in vele seculiere burgerinitiatieven tot ecologische acties leidt en dat een relectuur van spirituele auteurs uit de christelijke traditie de ecologische beweging kan inspireren om ondanks structurele en individuele opstakels te blijven vechten voor een leefbare aarde.

  Chapter Metrics:

  How to cite this chapter
  Hense, E. 2023. Liefde: De deugd die groener is geworden. In: Sterkens C. & Hübenthal C (eds.), Zeven hoofdzonden en een paar deugden. Nijmegen: Radboud University Press. DOI: https://doi.org/10.54195/QCMX7065_CH09
  License

  This chapter distributed under the terms of the Creative Commons Attribution + Noncommercial + NoDerivatives 4.0 license. Copyright is retained by the author(s)

  Peer Review Information

  This book has been peer reviewed. See our Peer Review Policies for more information.

  Additional Information

  Published on Oct. 16, 2023

  DOI
  https://doi.org/10.54195/QCMX7065_CH09


  comments powered by Disqus